Plugg- och fixardag

Tisdag, i vanliga fall på tisdagar har jag impro, jazz, metodik och dans med banke. Vi kom till Kristinehamn igår och då känns det genast som det är dags för mig att gå till skolan, men är ju faktiskt ledig i 9 dagar till innan vi börjar. Så har haft ett slappt lov hittills, så nu är det dags att vila men ändå vara effektiv. Idag ska jag och Tom-André tvätta hela dagen, handla, jag ska skicka in två uppgifter till min lärare. Så dagen kommer säkert gå hur fort som helst. Ikväll ska vi eventuellt träffa två kompisar för lite mys. Men nu; är det dags för mig att gasa på så jag hinner med allt jag ska. 
 

Årsresumé 2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 

Jag besökte Dreamhack för första gången i juni. Det var en upplevelse! Jag gjorde även det jag drömt om i många år, nämligen att bada med delfiner. Det gjorde jag på Malta.

 

Genomdrev du någon stor förändring? 

Min syn på mig själv. Jag har slutat ta skit och slutat bry mig om vad andra tycker om mig. Jag har märkt att jag blivit mycket lyckligare sen dess.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

Nej, alla ungarna kom 2012 och 2013. Däremot är min bonussyster gravid med sitt andra barn.

 

 Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?  

5 juni strax efter tolvslaget, då jag och Tom-André (mest jag?) slutade förneka känslorna för varandra.

 

Dog någon som stod dig nära? 

Beror på hur man definierar nära. Två personer som påverkat mig mycket försvann i år. Vi träffades nästan aldrig och talade aldrig i telefon, men på något sätt hade ni stor betydelse ändå.

 

Vilka länder besökte du? 

Man önskar alltid att man hunnit besöka fler ställen, men i år hann jag med så mycket jag kunde. Så blev en resa till norska fjällen (beitostölen), Malta (bugibba), Estland (Tallinn), Lettland (Riga) och Tjeckien (Prag).

 

Bästa köpet? 

Min nya dator! 13000:- ren kärlek.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

När min stora förebild och idol sa till mig att han ville hålla kontakten med mig och starta någon typ av samarbete när jag var färdigutbildad. Även om det kanske inte går ihop i slutändan så är det riktigt kul att få höra!

 

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? 

Sömnrutiner! Och mer tid på dygnen så jag hinner med allt jag vill hinna med.

 

Vad önskar du att du gjort mer?  

Läst! Jag är en läslus i vanliga fall som kan spendera timmar på olika faktamedier på nätet, men i år har tiden verkligen inte funnits. Så håller tummarna på att kunna grotta in mig mer i vissa ämnen under 2015.

 

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Lagt ner tid på att bry mig om vad alla andra tycker om mig.

 

Favoritprogram på TV? 

Once upon a time & Game of Thrones, utan tveckan!

 

Bästa boken du läste i år? 

Oj, vad svårt! Insiktsmässigt måste jag nog säga ’ADHD – att leva utan bromsar’ för att jag fick otrolig förståelse för mig själv. Men rent mysmässigt säger jag nog ’Drakarnas dans’ (Game of Thrones, volym 5).

 

Största musikaliska upptäckten? 

Tetris! Det är det enda. Den låten har gått på repeat sen i Juni och jag är fortfarande inte trött på den.

 

Vad var din största framgång på jobbet 2014? 

Att jag har börjat skapa mig ett namn. Mitt namn är inte helt okänt i vissa delar av Sverige inom min sektor (dans med barn och ungdomar som har olika specialbehov/funktionsnedsättningar). Det är jättekul att komma till något ställe, man presenterar sig och bemöts av ”Jaha, så detta är du! Vad roligt att äntligen få träffa dig”. Ger mig hopp om mig själv!

 

Största framgång på det privata planet? 

Att för första gången planera min ekonomi tillsammans med någon annan. Jag har varit väldigt reserverad förut och inte velat visa mina tillgångar för någon. Men nu har jag och Tom-André lagt upp en gemensam budget för första halvåret av 2015. Det är ett stort steg för mig! Har även pratat om att Ica-kontot ska bli gemensamt och jag är inte helt emot det.

 

Största misstaget? 

Att lägga ner ofantligt mycket tid på att be om ursäkt för saker och ting som inte ens är fel gjort av mig. Att bete mig nästan toffelaktigt mot människor bara för att bli ”omtyckt”. Bara onödigt. Tycker man inte om dig för den du är, så ska man inte lägga på en mask för att bli omtyckt – fel!

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Gladare, men har också haft ett par ångestattacker i år precis som förra året. Vilket har gjort mig orolig, men med rätt människor omkring sig så har jag snabbt blivit glad igen.

 

Vad spenderade du mest pengar på? 

Min nya dator, pysselplock och presenter till Tom-André

 

Något du önskade dig och fick? 

Någon som älskar mig för den jag är till 100%
Till och med tjejen som springer omkring som en yr höna och försöker hitta grejerna som hon nyss slarvat bort.

 

Något du önskade dig och inte fick? 

Blodgivningstillfälle (Men det är på gång, 11 januari!)

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 

Egentligen hade jag profilpraktik, men var faktiskt ledig på min födelsedag. Då var jag i Nykvarn hela dagen och tog det lugnt. På kvällen åt vi fläskfilé och åt gräddtårta. Stillsam och mysig födelsedag!

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Att Axel, Markus, Elin och Goofy hade stannat kvar i Kristinehamn efter sommaren!

 

Vad fick dig att må bra?  

Min semester i somras! 11 ljuvliga dagar som jag spenderade i Charlottenberg. Så behövligt för mig just där och just då!

 

Vem saknade du?

Mina bröder. Ingenting är detsamma när dem inte är nära. I nuläget träffar vi varandra i snitt kanske 2-3 gånger per år, vilket enligt mig är alldeles för sällan.

 

De bästa nya människorna du träffade? 

Therese i min klass. Så himla skön och vi klickade som piff och puff redan under antagningsprovet i somras. Sen är jag i övrigt väldigt tacksam över min nya dansklass. Skön stämning och vi stöttar varandra genom det som är jobbigt, härligt!

 

Mest stolt över? 

Min högskole-examen som jag fick 4 Juni. Fritidsledare med specialpedagogisk inriktning.

 

Högsta önskan just nu? 

Stadig ekonomi och stadigt sparande. Jag vet, skittråkigt att läsa som högsta önskan. Men ekonomin är viktig för mig och är den stadig blir jag stadig = mycket gladare och trevligare människa! Capish?

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Ta hand om min kropp bättre. Att bli ännu hårdare på att köpa ekologiskt och närproducerat, vila kroppen varje kväll eftersom jag tränar 3 timmar varje skoldag, bli mer noggrann med rehab samt bli bättre på att leta boenden och jämföra boenden (fördelar och nackdelar etc.)

 
 
 

 


Hur länge räknas de som frukost?

Efter allt julfirade har vi äntligen landat hemma i Tollarp igen. Vi har haft fantastiska juldagar, men fartfyllda! Mer om de senare. Nu avnjuter jag frukost, åh pepparkaksfil var har du varit hela mitt liv? 
Undra om de ens räknas som frukost när klockan slagit ett? Hmm! I vanlig ordning kollar Moa så jag sköter mig (och hoppas väl på att jag tappar något). 
I eftermiddag ska vi åka en tur hade jag tänkt och mot kvällen blir det middag med Semir och jea följt av spelkväll. 
RSS 2.0