Upprättelse

- Det goda segrar alltid över det onda
- Förbli ärlig så kommer belöningen av sig själv
- Den sanna vinnaren är den som känner sig som en vinnare
 
Mycket bättre dag idag. Visst, klart att jag fortfarande är jättetrött på morgonen. Men rent psykiskt har denna dagen varit helt fantastisk. Inga dippar, inga tankar om flykt och knappt någon trötthet. Jag somnade visserligen i en halvtimme när jag kom hem, var lite vakna-till-grinig som jag brukar vara men sen blev det toppen igen. På tisdagar börjar jag tidigt och därför slutar jag även tidigt. Gillar mina tisdagar väldigt mycket!
 
Efter jobbet somnade jag som sagt, åt en portion gröt, sen åkte jag och tom-andré och handlade storförråd av kattmat, gottis till oss själva och lite annat smått. Passade även på att köpa ny kalender så har skrivit in hela vårens fasta punkter på jobbet och sånt när vi kom hem igen. Tanken var att jag skulle fortsätta finflipa rapporten, men tyvärr har det inte blivit gjort alls idag. Funderar på att ställa klockan på jättetidigt imorgon och försöka komma upp och göra det efter morgonkaffet. Brukar ju vara effektiv i hjärnan på morgonen Inte lika mycket som på kvällen, men nästan. Oavsett vad så är inte rapporten min största prioritet just nu. Har haft mejlkontakt med min lärare, han är väldigt förstående. Så länge alla terminens uppgifter är inlämnade innan nyårsskiftet så löser sig resten. Detta är ju den sista så det ska inte vara några problem.
 
Imorgon blir det plugg och städ efter jobbet. På torsdag ska vi på julbord med jobbet, på fredag är det biomys med mitt hjärta (Star Wars), lördag julfirande med pappa och söndag julfirande med mamma. Så det är imorgon som är min inget-planerat-dag den här veckan om man säger så. Får se till att njuta av den! Det är ju ett måste dessa månader att 2 dagar i veckan ska vara helt tomma. Jag får inte spika något eller bestämma något då. Denna veckan var det måndag och onsdag :-)
 
 
Misty gillar sitt klätterträd mer och mer. Speciellt bollen som hänger under överslta pallen!
 

De 3 mörka månaderna går mot sitt slut!

Just nu går dagarna i ett. Börjar få fler grejer på fritiden vilket jag verkligen behöver av olika anledningar. Vilan är jätteviktig för mig just nu (4h nedvarv + 7 timmars sömn) samtidigt som stunderna jag träffar vänner har fått stor betydelse. Just den här veckan är jag inte superkontaktbar. Det är julklappsfix, jobb och plugg som har stora fokuset nu! Stor uppgift som ska in i helgen. En dag i taget, ta en paus, reflektera. 
 
Känner stor tacksamhet till min katt (creepy?) Just för att jag tar mig tid att vara stilla och ta det lugnt med henne. Hur har jag kunnat leva 24år utan en så fantastisk kamrat kan man fråga sig. 
 
Tom-andré skämmer bort mig mer än någonsin! Fantastiska man. Snart är mörkerperioden av året slut. Snart kommer jag vara på topp igen! Fast måste ändå säga att i år har det gått bättre än vanligt. Skönt! 
 

Bakryck

Inte aktuellt för just dag, däremot helgen. I söndags fick jag ett litet ryck och kokade årets första omgång knäck och testade att göra en nytt knäckebröd. Knäckebrödet blev mest lyckat med en bismak av popcorn. Jag älskar ju smaken av popcorn men kan inte äta poppade just för att det fastnar så mycket mellan tänderna. Så brödet är verkligen ett tips. Båda bakverken är ju faktiskt helt glutenfria!
 
Recepten är inte mina! Knäcken är mammas recept från när jag var liten och knäckebrödet från majsmjölspaketen. Om ni har tid så prova göra både och om ni inte har gjort det. Om ni vill ha en beskrivning av hur man gör så skicka en kommentar vettja. 
 
Knäck
3dl sirap
3dl socker
3 dl vispgrädde
 
Knäckebröd
2dl majsmjöl
1dl pumpakärnor
1dl solrosfrön
0,5dl olja
2dl kokande vatten
Salt
 
 

RSS 2.0