Slå mig hårt i ansiktet

Kanske lite grov titel men lite så känner jag idag. Skrev igår att jag äntligen börjar känna mig trött på kvällarna och att det är något positivt (trodde jag ja!) men antagligen så var det sjukdom som låg och spökade. Idag känner jag mig som minsta människan på jorden. Jag har ingen energi, har jätteont i huvudet och har små tendenser till feber. Så var med på andra klassen idag för försov mig över baletten (vaknade 10 min efter klass-start och då får man inte delta i klass eftersom man missat uppvärmningen). Sen efter lunch nu gick jag hem!
 
Ska istället ta tag i allt det där som inte kräver så mycket ansträngning. Eftersom jag har ett behov av att känna mig produktiv för att inte få ångest får det bli min lösning idag. Ska klippa musik till vår föreställning, som förhoppningsvis ska kunna få ett namn inom kort. Jag har musikansvar till produktionen vilket är hur kul som helst och en riktig utmaning att få allt att fungera. Så det ska jag göra, när jag sovit en stund! Ciao. 
 
 

Ta del av historien

70 år sedan. 70 år sedan det som aldrig får hända, faktiskt hände. En mörk del av vår annars moderna historia. Den historia som resten av världen lät hända. Denna historia fick jag ta del av för 9 år sedan. Då var jag som niondeklassare själv nere med min klass i Polen för att lära oss vad som verkligen hände. Det satte djupa spår i mig och det var där jag förstod att jag ville arbeta för att det inte ska ske igen. Denna resa skulle jag vilja att alla unga skulle få uppleva, för mina ögon öppnades och jag är övertygad om att fler hade öppnats också.
 
Jag har sedan ett par år tillbaka engagerat mig som antirasist (dock inte så aktivt som jag önskat) och jag försöker alltid vara en stark förebild för ungdomar. Visa att alla människor har lika värde. Att även om vi kommer från olika länder, har olika färg och olika religion så andas vi fortfarande samma luft, lever på samma planet och att vi alla har samma färg på blodet i våra årdror. 
 
Det som aldrig ska få hända igen. Styrt av samma ideologier som idag 13% av Sveriges befolkning stöttar. För även om inte sverigedemokraterna inte uttalas sig att vara rasister så grundar sig deras ideologi på samma ideologi som nazisterna grundade sin. Om vi inte stoppar det i tid, ökar riskerna för att det upprepas. Vi ser redan tecken på det. Synagogor som bränns och oskyldiga invandrare som utsätts för våld. Invandare blir återigen utsatta som syndabockar för att Sverige inte är perfekt, precis som det var i Tyskland på 30-talet. Det är nu det är dags för oss att slå tillbaka. För om det kan hända en gång när världen tittadrpå, kan det hända en gång till. 
 
»Världen är alldeles för farlig att leva i –
inte på grund av de människor som gör det onda,
men på grund av de människor som står bredvid
och låter dem göra det.«
Albert Einstein

Fullt ös medvetslös

Vilken vecka det har varit och kommer att bli! Full fart och ingen broms på mig. Skönt att bli av med så mycket energi, samtidigt som det är lite läskigt att vara såhär trött på kvällarna. I och med min överaktivitet har jag alltid haft svårt att slappna av och sista tiden har det varit extremt. Tom-André har fått massera mina vader tills jag somnar vissa nätter bara för att jag inte kunnat slappna av. Igår var första gången på flera månader som jag kunde lägga mig i sängen och känna mig helt avslappnad och somna redan efter en timme. Härlig känsla! 
 
Denna veckan kommer vara intensiv då vi nu gasar i vårt projekt. Igår gick jag i skolan till 16, sen gick jag hem och duschade innan jag gick tillbaka till skolan. Hade projektsamtal med Anna-Maria angående föreställningen och det vi gör tillsammans - till ungefär 18.30. Sen gick jag och handlade en sväng innan jag äntligen fick sätta mig i soffan vid 20 och njuta av guldbaggen 2015. Blev lite besviken på galan, men var helt okej måndagsmys iallafall!
 
Nu ska jag äta tomatsoppa och vitlöksbröd, mums! Sen gå in på skolan och koreografera en timme eller två innan jag tar kvällen. 
 
Måste bara dela med mig av denna bild som jag blev så nöjd med. Min fina prins!
 

RSS 2.0