Margarin är inte smör

En fråga jag får jämt när jag det kommer till min kosthållning är varför jag inte använder margarin som är billigare (Du som är så ekonomisk.....). Det finns flera anledningar till att jag väljer att köpa "svindyrt" ekologiskt bregottsmör istället. Det främsta skälet är att jag inte vill ha bensin i min kropp och att jag vill ha en naturlig vara. Om margarin bara innehållit rapsolja och smör tillexempel så hade det inte varit några problem.
Problemet är att det innehåller så mycket mer. 
Kan rekommendera er som är osäkra att gå in och läsa detta inlägg. Vill förtydliga att skribenten har använt sig av olika källor och inte enbart en "Nu ska vi rädda regnskogen"-källa, som också är viktigt i och för sig. Men kanske inte så objektivt. Är det så att någon annan stött på inlägget och upptäckt att något inte stämmer så var inte rädda för att kommentera det till mig, så ska jag läsa på lite extra. Och om någon har tips på ytterliggare texter om matfaror som ämne så länka gärna. Jag vill lära mig mer om vad jag faktiskt stoppar i mig!
 
 
 

Hårt slag mot marken

Det här är en ganska så jättebra dag samtidigt som det är en tung dag. Har haft världens effektivaste dag med finaste Therese med både loppis, körfix och laga kläder. Men ändå så räcker det med en liten släng av tygnd för att hela jag ska rasa. En liten blick av en bild på facebook som får mig själv att ställa frågorna åt mig själv:
Varför jag?
Vad har jag gjort?
Vart gick det fel?
Vad har jag någonsin gjort er? 
Att man känner att man blivit satt i ett utanförskap som man inte förtjänar och att man blickar till viss del av avund på dem människor som samlats, medans man själv valts bort. Det tär mycket på en själv, då det en gång i tiden var så självklart att vi alla var vänner. Sen vet jag inte vad som hände. Sommaren kom och alla försvann. När man sen ses är det leenden och kramar så det står härliga till, men bakom stängda dörrar lämnas man utanför. Ja, livet är bra lustigt! Kanske tur att jag ska flytta ifrån Värmland om ett par månader?
 
Tack och lov att jag har er!
 

Turné 2015

Årets turné är förbi. Jag har verkligen haft The time of my life under veckan med fantastiska människor. Jag trivs verkligen med turnéliv och hade kunnat ha det så ett par veckor till åtminstone. Man lär sig så otroligt mycket om sig själv och andra när man är ute på det här sättet. Stort tack till Molkoms fölkhögskola, C4-gymnasiet och Eslövs folkhögskola för att vi fick komma till er med vår föreställning och våran workshop. 
Nu har vi laddat batterierna för en vecka på Christinateatern. Tack och hej! :-) 
 
 

R

RSS 2.0