Separationsångest

Idag är en dag av separationsångest. En dag jag gärna vill ska ta slut. Jag behöver en dag med ny energi. Idag har varit en jättebra dag, verkligen, men ändå så kommer alla tankar om separation nu på kvällen när jag tar det lugnt. Om 2 veckor flyttar jag, efter fyra år här. På ett sätt så är jag så färdig jag kan bli, men på ett annat sätt så känns det som att jag har så mycket kvar att ge i den här stan. Det är jobbigt. Men det är dags! 
Det är dags att låta vingarna flyga igen. Jag har så mycket att uträtta i Kristianstad. Jag har så många projekt jag vill genomföra där. Verksamheter jag vill starta och drömmar att uppfylla. Det är rätt och tiden är nu men separation är jobbigt. 
 
Ska se till att njuta dessa två sista veckorna.
Sen börjar våra nya äventyr.
Mina och min älskades! 
Och vem vet. Om ödet vill kanske vi flyttar igen, någon annanstans.
Men vårt nya kapitel ska börja i Skåne.
Och det är jag jätteglad för!

Eurovision Song Contest 2015

Ikväll är en av mina heliga dagar. 
Eurovision Song Contest FINAL. En av de bästa dagarna på året och Sverige är med i final. Tror Sverige har stora chanser ikväll då vårt bidrag sticker ut lite från alla andra. Sen om vi tar hem vinsten vet jag inte. Sveriges är inte min favorit, men vore ju absolut riktigt roligt om vi vann. 
 
Min top 5 ikväll är (utan inbördes ordning!!!): 
 
Ryssland: Jag dras med i både text och melodi. Tycker texten har ett extremt fint budskap i sig. Och jag tänker faktiskt se bort från politiken ikväll. Det är musiken som ska bedömmas, inte landet i sig!  
 
Norge: Kära grannland. Har varit bland mina toplåtar många år i rad nu och även i år ligger de i top. Musiken är precis i min smak och sångarna är tekniskt duktiga. Sen att tjejen ser ut lite som tjejen i modig gör det ännu roligare för en disney-nörd att titta på. 
 
Italien: Mäktig, finns inte så mycket mer att säga. Jag dras med i hela låten och går gåshus hundra gånger om. Så j%#!a bra! Sen lite ögongodis som bonus.
 
Australien: Jättekul att de får vara med i år. Jag tror även de har en chans att ta hem allting. Låten sätter igång mig och jag vill ställa mig upp och dansa på en gång. Riktigt bra låt! 
 
Georgien: Snyggaste kvinnan som tävlar i år. Men det är inte det som går mig att gilla bidraget, utan det är snarare hennes budskap i texten och hennes attityd i den. Blev så kär i stilen, videon, liveframträdandet. Allt! Gillar den skarpt. 
 
Där min top 5. Sen ligger ju Sverige där automatiska eftersom jag gärna vill att Sverige ska vinna. Men håller Sverige utanför min tippning, eftersom man alltid har en tendens att gilla sitt eget bidrag lite extra. Hehe! Håller tummarna för Måns ikväll iallafall. Längtar! 9 timmar till start!
 
Andra favoritbidrag: Serbien. Spanien, Israel, Slovenien, Rumänien och Polen.
Vilka håller ni på ikväll? 

Heja Frankrike!

Fransk lag förbjuder butiker från att slänga mat. Den måste skänkas till behövande eller jordbruk.
 
Detta gjorde mig glad i hjärtat även om det inte gäller landet där jag bor. Jag hoppas att Sverige kan inspireras av detta och införa samma lag här. 
Ett andra alternativ enligt mig är att göra det öppet för människor som dumpstrar att komma åt "soporna". Idag är det extremt tabubelagt, åtminstone i Kristinehamn då securitas kan komma och säga att det är stöld, även om man inte knipsar upp några lås. Sen förstår jag ju butikerna att de inte vill ha förstörelse någonstans vid sina sopor, samtidigt som det är så himla synd att alla drabbas av det. Öppna upp dörrarna istället till containrarna, det kan mätta många magar som annars kurrar. 
Sen är det ju inte alla som charmas av denna livsstil att återanvända sopor, men vissa gör det faktiskt och jag ser bara positivt på det så att öppna upp för det vore verkligen ett steg i rätt riktning. Butikerna behöver ju inte vara rädda för konkurs direkt eftersom majoriteten fortfarande tycker det är äckligt.
 
Men åter till ämnet. Tycker det är fruktansvärt att det slängs så mycket mat varje år. 64000 ton varje år. Det är alldeles för mycket, när så många människor tvingas gå hungriga av ekonomiska skäl. Då är det ett gyllende läge för till exempel maxi som har mat som börjar närma sig sina sista dagar att skänka det till härbärge eller vad som helst så att de behövande kan få mat i magen istället för att bara slänga det. Vissa gör det ju redan, men en lag skulle verkligen göra förändring på riktigt tror jag. 
 
Jag håller tummar och tår! Snälla Sverige, inspireras av detta och gör samma sak.
Både för människan i sig och miljön vi bor i. 
Heja Frankrike!
 
Vad tycker du?

RSS 2.0