Därför är öppna hjärtan mitt alternativ

Jag tror att de flesta av er som läser detta någon gång i ert liv har spelat spelet “Sten, sax och påse”. Ni vet det spelet när man väljer en av tre saker att forma med sin hand och så avgör slumpen vem som vinner. Man brukar iallafall kunna spela det till oändlighet om man är riktigt envis. Det vanligaste är åtminstone att man börjar med bäst av tre. Till saken. Har ni någonsin tänkt på det alltid är slumpen som avgör vem som vinner? Den ena är inte mäktigare eller mer värdefull än den andra. Att bara för att du väljer sax så är inte det en garanti på att du vinner och samma sak om du väljer sten eller påse. Du kan aldrig vara säker på din vinst. För alla tre valen betyder lika mycket.

 

Jag tror på att människan på jorden är som de tre valen i sten, sax och påse. Det fungerar åtminstone på samma sätt. Om vi leker med tanken att stenen är människor från skandinavium, saxen är människor från mellanöstern och påsen är människor från Australien. På samma sätt som när man spelar det traditionella spelet så har du inte större chans att vinna bara för att du alltid väljer skandinavium. Samma sak om du alltid väljer Australien, det ger dig ingen garanterad vinst. Till sist är det samma sak om du väljer mellanöstern. Inte heller då har du någon garanterad vinst. Utan det är alltid slumpen som avgör vem som vinner. Och på samma sätt är därför människorna från skandinavium, australien och mellanöstern alltid lika mycket värda.

 

Så varför envisas med att ställa människor mot varandra, när den enas värde aldrig går över den andras. Varför alltid detta jämförande i vem som gör brottet värst. Är det inte handlingen man ska avsky? Oavsett vem som genomför den? Till sist: Varför ska man envisas så mycket om att människor inte får vistas på samma plats, om värdet ändå är detsamma? Varför ska vi stänga våra hjärtan, när det är slumpen som avgjorde att vi skulle få leva tryggt och bra i Sverige. Borde inte alla få ta del av denna trygghet, som slumpen en gång gav oss!

Chokladbollar

Idag har det märkts att jag varit mycket piggare. Har fått riktig mat lagad, disken diskad och nu ikväll lagade jag chokladbollar. En riktigt skön söndag! Satt hela förmiddagen och spelade Alice: Madness Returns. Hoppsan! Men det är så härligt att hitta spel som man tycker om så pass mycket som inte kostar något. Det är ju det tråkiga med Wow eftersom det kostar ungefär 120 kr i månaden att spela. 
 
Ikväll blev det chokladbollar och får se om det blir något imorgon också. Är ju lite sugen på att göra cupcakes, eftersom det var längesen! Men vi får se. 
 
Mina chokladbollar:
200g margarin
3dl socker
2msk vaniljsocker
6msk kakao
4msk kaffe
 
 

Alice: Madness Returns

Så, finito. Har nu klarat ut Alice Madness Returns. Rekommenderar det för den som gillar lite mer långdragna spel. Tog mig 10 timmar på ett ungefär att spela spelet, men mycket av tiden var inskolning av alla funktioner och effekter. Roligt spel iallafall, speciellt för mig som tycker mycket om Disney. En väldigt twist på orginalhistorien kan jag ju säga iallafall. 
Det är nog det enda minuset. Att man inte fick reda på från början att man kommer slängas lite mellan verklignheten och underlandet. Det förvirrade mig. Ett annat minus var att man inte kunde byta target när mans ska fokusera. Men förutom det. Superroligt spel som man lätt fastnar i! 
 
Betyg: 4 av 5
 
Lånade bilder!
 
 
 
 

RSS 2.0