När jag blir uttråkad..... bakar jag

Härlig lördag. Drog mig i sängen i 2 timmar och kollade på avsnittet av Det stora tårtslaget som jag hade missat. Blir minsann väldigt peppad till att lära mig mer om dekoration, framförallt modellering och att kunna skapa mönster i sockerpasta. Någon vacker dag ska jag engagera mig lite mer. 
När jag kommit upp åt jag långfrukost och fixade i lägenheten i några timmar. Äntligen är garderoberna flyttade, byrån tömd och allting organiserat. Känner att vi snart är vid mållinjen nu. 
Blev lite uttråkad när jag suttit ner en kvart efter att ha blivit klar med allt fix i sovrum/vardagsrum. Så började att baka. Gjorde choklad- och bananmuffins. Blev hur gott som helst! Ville göra lite mäktigare muffins utan att ta mer mjöl, och lyckat blev det så ska fortsätta exprementera i veckan. Kombon banan och choklad är iallafall en av mina favoriter, även choklad och salt (låter kanske knäppt, men smakerna kombineras så bra!)
 
Receptet på muffisarna
2 ägg
2 dl socker
100g smält smör
1 dl mjölk
3dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 bananer (om dem är små, chiquitas normalstora = 1) 
 
Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter, på 175 grader.
 
 

Förmiddagen en lördag

Blir så provocerad av växlande väder. Vaknade strax efter 8 imorse och sen dess har jag inte fattat om jag ska kunna vara ute mycket idag eller inte. Molnigt, soligt, blåsigt, soligt och så vidare! Har blivit en förmiddag i soffan med serier, kaffe och teatermusik iställlet, vilket har varit väldigt skönt visserligen! Får massa idéer när jag lyssnar, så ska ta dem med regissören / världens bästa Sara imorgon när vi repar. Svårt att få stopp på hamstrarna i min hjärna när de väl börjat springa.
 
Nu: Dusch och sen dyka ner i musiken igen. 
 
Ett foto kopplat till en text jag skriver just nu om komplex. Har tröttnat lite på snacket om att smala tjejer inte får ha komplex. Att man ska vara nöjd om man är liten. Att det är ett tabu att vilja gå upp i vikt. Något jag själv kämpat med i många år, men inte riktigt vågat prata om. "För det är inte okej att känna att man väger för lite". Himla dumt med alla dessa komplex, oavsett vad det är! Publicerar den förhoppningsvis i början på nästa vecka. Summa av kardemumma: Tänk först, kommentera sen. Man vet aldrg vilka kommentarer som kan sätta sår i någon annnan.
 
 

Fredag eftermiddag

Ännu en jobbvecka till sin ända. Den här veckan har flötit på precis som alla andra veckor med inslag av lite möten och extrajobb. Känner att vårenergin är påväg in i kroppen för mentaliteten blir annorlunda och jag somnar inte det första jag gör när jag kommer hem från jobbet. Verkligen en härlig känsla! Idag efter jobbet inventerade jag och prinsen förråden och medan han handlar så diskade jag undan och dammsugade lägenheten. När han kommer hem blir det middag och sen fredagsmys! 
 
En sak med mig som jag märkt angående min egen tid på dygnet är ganska lustigt. Jag kommer till mitt jobb oftast minst 15 minuter innan jag börjar och tar en kopp kaffe med anlända kollegor. När min arbetstid slutar stannar jag ofta 15-30 minuter efter och bara pratar med mina kollegor. Om inte det är ett tecken på att man trivs på sitt jobb - så vet jag inte vad som är det! Jag trivs verkligen som fisken i vattnet med det jag gör. Klart det finns dagar när jag bara vill lägga ner och byta bana i mitt arbetsliv, men vem känner inte så ibland! 
 
När man brinner för det man gör försvinner tidsuppfattningen på något sätt. Mina två stunder i livet är när jag jobbar med ungdomar & när jag står på scen, framförallt i danssammanhang!
 
 

RSS 2.0