Midsommarafton

Tänka sig att det är midsommar idag! Och jag ska inte göra ett dugg nu under förmiddagen eftermiddagen. Eller jo, har tvättat ett par maskiner har jag gjort och sånt. Men inget större än så. Det var nog det skönaste sättet jag startat midsommar hittills i mitt liv. Annars brukar jag vara den som ska göra allt, vara överallt och fixa med massa - samtidigt. I år blir det inte så. 
 
Om en halvtimme kommer Tom-André hem från jobb, så då ska vi förbereda lite grillmat och åka iväg och grilla bara vi två. Blir även jordgubbar och grädde någonstans. Mot kvällen åker vi kanske till Ovesholm till Lina och Mattias. Vi åker kanske till Venestad förbi Sara. Möjligheterna är oändliga. Men först ska vi ha parmys för första gången på typ 3 månader. Nu när jag jobbar dubbelt så blir det inte så mycket tid tillsammans. Det är verkligen tur att jag har en pojkvän som förstår och accepterar mina passioner, även om det innebär att sysselsättningen ibland ligger på 200%. Vi kommer kunna ta igen massa tid sen i höst när säsongen är över & det vet han om. Min prins!
 
somm

avslut på kvällen

Checkar ut med ducktales denna söndag. Ladda upp för ny arbetsvecka med utvärderingar och planering. Godnatt från Nygårdsvägen! 
 

Att lägga om kost

Är inte lätt. Det var lätt första gången jag skulle göra det eftersom jag redan då besätmt mig för att det var tidsbegränsat. Ändringen skulle vara en månad, och det är inte svårt. Nu märker jag själv att månaden behöver vara längre. I November var jag utan gluten i en månad. Jag behöver göra detta längre, typ ett halvår för att verkligen ändra om livsstilen utan gluten. Just för att se vilka möjligheter och alternativ som finns. För jag vet att jag var piggare och mådde bättre när jag inte åt gluten. Men inställningen är inte där, vilket har gjort att jag hållt mig utan gluten i åtminstone 4 dagar i veckan, så ska egentligen bara bestämma mig och köra 3 dagar till. Allt handlar om inställningen! 
 
Det jag gjort senaste tiden är att jag minskat eller tagit bort gluten från min kost, ökat proteininnehållet, större andel gröna grönsaker (spenat, broccoli och grönkål) och mindre söta grönsaker. Har helt uteslutit majs (gmo) och mörkt kött (nötkött & vilt). Försöker äta så lite till-lagat som möjligt och det jag steker stekt i kokosolja istället för smör. Jag är på gång känner jag, men har en lång väg kvar. Målet är att äta rawfood 1 gång i veckan, veganskt 1 gång i veckan och vegetariskt 1 gång i veckan. Övriga dagar ska jag äta kyckling, fisk, skaldjur och fläsk-kött 1 dag vardera. Har även uteslutti färdiga produkter (förutom vissa såser!). Allting vill jag göra från grunden nu. Genvägarna döljer alltid någonting har jag fått för mig! 
 
Ambitionerna är höga! Men jag är långt ifrån helt omställd. Stycke 2 är sådant jag är på gång att göra. Allting är inte igång än! Men så småningom så ska det nog klaffa. Har ju många vänner och bekanta som är lika intresserade av matfenomenet som jag. 

RSS 2.0