Att byta bana

En tanke som många nog tänker när man är min ålder är nog frågan "Är jag färdig?". Det tror jag minsann aldrig att man är. Jag känner mig inte klar med utbildningar på långa vägar. Jag har så mycket jag vill testa innan jag ska dra mig tillbaka. Livet är för kort för att hålla sig på samma bana hela livet, enligt mig! Just nu är jag danslärare och elevassistent, men har faktiskt andra yrken jag vill testa i framtiden. 
 
(Obs! Ni som följde min gamla blogg har sett ett liknande inlägg där, men kände att jag ville förnya lite. Lite har faktiskt ändrats)
 
Utan inbördes ordning!
 
  1. Inredare: Ett av mina största intressen här i livet är inredning och återbruk. Älskar att pyssla om gammalt till något nytt, men älskar minst lika mycket att åka på inredningsturné till olika inredningsbutiker och inspireras till förnyelse och smarta lösningar. Att få ha detta som jobb vore en dröm! 

  2. Ekonomirådgivare: Ja, jag tycker siffror är roligt! Jag tycker ekonomi är skitkul och älskar att själv leva med god ekonomi utan oro för framtiden. Att hjälpa andra att slippa den oron genom att ge råd och ge nya perspektiv på ekonomiskt tänkande tycker jag skulle vara givande. 

  3. Konditor: Ett annat stort intresse är bakning. Jag vet att konditorvärlden inte är så skön som jag vill att den ska vara, men att arbeta med att baka om dagarna och få dekorera och sedan servera. Känns som en väldigt mysig sysselsättning på så många vis. Ett fantastiskt jobb! 
 
Det där är nog min topp 3 åtminstone. Sen ligger även drömmar om dietist, flygvärdinna, it-pedagog och journalist också där och gnager. Men som sagt. Så läng man vågar byta bana själv, så kommer livet automatiskt att hänga med. Man måste bara våga! Nu ska jag vara danslärare och elevassistent ett tag till, sen får jag se vad jag väljer att sätta tänderna i. 

Sova 30 av 48

Det var verkligen dags för fröken att pausa. Har på två dygn nu sovit minst 30 av dem. Har varit helt slut i rutan. Så fort jag försökt göra något har pulsen stigit och jag har blivit yr & fått lägga mig igen. Läskigt. Men enligt sköterskan ska det inte vara något farligt utan det gäller bara att ta det lugnt och låta kroppen hitta tillbaka själv. Finns aldrig anledning att skynda på en stressad och sjuk kropp ännu mer. Febern är nere på 38 idag också, så förhoppningsvis är jag tillbaka på banan och jobbet snart igen. 
 
Klockan har precis passerat 19 här hemma och detta är första gången idag jag sitter upp och skriver. Förutom mejl till chefen samt kollegor igår / imorse så har jag inte kunnat sitta upp någonting idag. Så skönt att kunna sitta uppe en stund iallafall. Om en stund blir det liggande igen framför en film eller två. 
 
Jobbet är viktigt, verksamheten är viktig, kollegor är viktigt.
- Men jag är viktigare -

Bästa sällskapet

Idag har jag bästa soffsällskapet! Har kollat på toppmäklarna, lyxfällan och wallander hela denna lördag. Visst är det tråkigt att vara sjuk, men mycket mer okej när man har fint sällskap. Mammas hjärta! 
 
 

RSS 2.0