Regning dag = Tur till Ikea

Söndag. Även denna regning, så vad passade sig bättre än att ta en av sina bästa vänner ut på tur till Ikea. Var ju tyvärr många andra som hade samma tanke denna regniga dag, men vi tog oss igenom ändå! Shoppade två fuskväxter (schh....) till vardagsrummet och lite förvaringsgrejer.
 
Jag gillar att ha ordning i mitt hem, på alla nivår. Gärna ska minsta lilla låda vara organiserad, så känns som att jag skulle kunna spendera väldigt mycket tid till detta. Idag blev det en blåmönstrad låda till prinsens grejer i hallen (halsdukar, mössor och vantar). Allt i samma låda, eftersom han inte har samma behov av detaljsortering som jag. Till mina grejer köpte jag det set man ser på bilden. Kvarlig eller något sånt hette de. Perfekt minsann! Har mina favoritsjalar i den största, vantarna i mellanlådan och i den minsta (som placerades i fönstret) har jag nycklar och annat man läggaer av sig när man kommer in så det inte bara läggs på hallsoffan.
 
Var så inne i organiserandet att jag fortsatte i förrådet i 2 timmar efter detta. Så nu börjar jag komma någonstans där också, men måste åka en tur till sopstationen/loppis nu innan jag kan fortsätta. Så otroligt mycket onödigt som vi har sparat på minsann. Usch! Skönt att bli av med så mycket.
 
Ps: Ska försöka ta nya hemmet-bilder i veckan så ni får se förändringen av alla mina organisationstimmar här hemma. Så nöjd!
 Detta Set bor numer i min hall. 149:- för stilren sortering. Inga fel där inte!

Även hösten har sin charm

Och där var en regnig helg till ända. Inte långa stunder som varit regnfria denna helg, men det har charmen i sig det också. Igår så städade jag hela dagen och organiserade här hemma. Blev en del gjort, men är inte helt färdig. Har skåp och lådor som ska organiseras klart och inte bara ha en massa tillfälliga lösningar. Har börjat kolla så smått efter nytt boende och då vill jag inte ha en massa ihopsläng kvar, utan endast det som faktiskt ska med till nya lägenheten.
 
Till kvällen så gjorde vi varsin pizza och kollade på Syrror (ny serie på tv4). Tyckte den verkade helt okej så ska fortsätta kolla ett par avsnitt till. Efter att det var slut läste jag en stund och njöt av ett glas vitt med tända ljus runt omkring mig. Det charmiga med hösten och vintern!
 
 
 

Bröderna Lejonhjärta

Igår var fartfyllt men väldigt härligt. Började dagen kl 8 och höll på konstans till cirka 23 då jag däckade på soffan. Igår var jag på en gafe-utbildning (google apps for education) vid kl 9. När den var slut åkte jag hem och käkade lunch, åkte till läkare 1 för undersökning av sköldkörteln. Snabbt efter det åkte jag till biblioteket för att skriva ut ett par grejer. Innan jag åkte hem mellanlandade jag hos en diabetessjuksköterska för att prata kost. Hem snabbt och starta en maskin tvätt, åka till mamma och dricka kaffe och snacka strunt. Blev en typ av farväl till mitt barndomshem eftersom de flyttar nästa vecka.
 
Efter det åkte jag till stan för att möta upp Sandra och Tobbe och gå och se vår fina Alexander i Bröderna Lejonhjärta! Jag blev positivt överraskad av hur bra den var. Dels unga Ängla i huvudrollen som skorpan, herregud, hur kan den rösten finnas i den unga människan. Och sen alla effekter och hur genomtänkta det var och hur genomtänka skådespelarna till varje karaktär var. Huvudrollen Jonathan har satt avtryck hos mig som jag kommer bära med mig länge. Sist men inte minst deras effekt på Katla var outstanding --> Bättre än filmorginalet just på draken. 
 
En fantastisk dag, även om det gick i full fart. Farten fortsätter idag. Hittills har jag städat sovrummet, kört 2 maskiner tvätt, sytt upp spetsgardinerna och dekorerat om i sovrummet. Dagen ska fortsätta i denna andra, med flera kaffepauser mellan rummen. 
 
 Kristianstad teater. Alltid lika ståtlig både i ljus och mörker!

RSS 2.0