Sommarens fjärde bröllop

Kärleksdag återigen! För fjärde gången detta är så har jag fixat håret och dragit på mig något vackert. Hade egentligen köpt en orange klänning till detta bröllop (2 södra kurvare som gifter sig). Men igår i samråd med min guru Elias blev det den gröna. Den hade jag på Monas bröllop också. Jag älskar den och känner mig så feminim i den på ett positivt sätt. 
 
Vigseln börjar klockan 15 så jag är ute i god tid. Bor 500m från kyrkan. Lite skillnad jämfört med de 90 milen jag hade i början på augusti. Herregud! Så hinner ta det lugnt en stund till innan jag ska köra. Tänkte väl vara där 20 minuter innan åtminstone. 
 
Har en sån där jobbig mellan-längd på håret nu. Men efter tips från Elias fick jag till det någorlunda. Men tofsen i nacken får stanna kvar, för annars faller håret. 
 
 
Klänningen är från teaterns förråd. Den används nästan aldrig på scenen, vilket egentligen är synd för den är väldigt fin. Så praktiskt att ha en garderob med flera tusen plagg som man kan låna ifrån när det kniper. 

Banan- och Tranbärspannkakor

Nytt mattips!
 
Vilken lyxig men enkel middag jag fick idag. När orken inte finns till att laga mat så är det skönt att sitta inne på dessa recepten så man inte behöver ha pan-pizza som alternativ. Blev alldeles för mycket sånt i somras, vilket min mage har märkt. Ska inte äta sånt, så enkelt är det!
 
Detta var det godaste test jag gjort på länge! Mina bananpannkakor är något jag slår till med när jag behöver en måltid med extra protein och kalorier (ägg+banan är perfekt då!). Så gjorde det idag men ville prova något nytt. Tranbär är nya grejen! Rika på både A-vitamin och C-vitamin vilket min kropp är stort behov av året runt. 
 
Tranbären bidrog till en fantastisk mix av syra och sötma. Så ni som vill ha det i pannkakorna utan att tillsätta onaturliga ämnen eller socker, prova! Så gott. Tillsatte även havregryn för att göra dem lite mäktigare. Negativa är att jag tillsätter gluten, men det är bara att avstå om ni önskar. Äggen är ju det som håller pannkakorna samman ändå!
 
 
 
 
Om man sen önskar lite mer sötma så kan man servera med hasselnötskräm (finns på burk ekologisk på ica). Men den är väldigt lätt att laga själv också. Jag gör alltid den sockerfri isåfall. Men ha aldrig på nutella om man frågar mig. Blir alldeles för sött!
 
Recept
2 bananer | 3 ägg | 1dl havregryn | 1dl torkade tranbär 
Mixa allt antingen för hand med gaffel eller i mixer

Årliga kräftskivan

Hade en riktigt lyckad lördag igår. Efter en härlig första arbetsvecka på mitt nya jobb landade jag på teatern vid 11 igår. Conny lärde mig lägga golv så nu är golvet på andra änden av kostymförrådet lagt. Vi hade riktigt roligt under tiden också! 
 
På kvällen väntade kräftskivan vi har varje år med det härliga gänget! Laddade upp med riktigt mycket kräftor och annan god mat. Saidas kantarellpaj var helt amazing! God mat, härligt sällskap, roliga lekar och massa skratt. En lördag helt i min smak. Sov kvar på teatern. Vi sov ut alla 3 till mellan 10 och 11. Gick upp och tog det lugnt innan vi städade det sista och åkte hem. Nu har jag söndagen framför mig och jag ska bara ta det lugnt och ladda inför morgondagen.
 
 Bild lånad av Saida 
 
  Bild lånad av Saida 
 
  Bild lånad av Saida 
 

RSS 2.0