Kvällspromenad med lillfröken

Härlig tisdag! Efter jobbet idag fixade jag ett par ärenden innan jag äntligen kunde styra fronten hemåt. Väl hemma åt jag mellanmål innan jag tog en lite längre promenad. Tog med mig Misty idag, då hon längtat ut ett par dagar nu. Hon gick jättefint i kopplet och hasade inte alls efter idag. Nästan som att gå med en hund faktiskt. Hon var så duktig, så nu vill jag försöka få till att få med henne ut typ 2 gånger i veckan iallafall. 
 
Är hon inte världens sötaste katt säg?
 
 
 
Innan ni dömmer: Hon är van innekatt så hon plågas ju inte av att inte komma ut. Hon trivs inomhus (framförallt på vintern), men nu när de är så mycket som händer ute blir hon minst sagt nyfiken. Och för att vara innekatt är hon ändå mycket ute. 

Livet på spel

Idag äntligen, efter över en veckas väntan, trillade den ner i brevlådan. Emil Christensens självbiografi. Emil är en av världens mest kända professionella e-sportare. En av de första i sitt slag. Han gjorde stor succé i spelet CS:GO och spelade länge i de svenska laget NiP (ninjas in pyjamas).
 
Idag har han lagt e-sporten i sig på hyllan men är fortfarande engagerad inom ämnet. Ska bli riktigt kul läsning några kvällar framöver. 
 
 
 
På vägen hem från jobbet åkte jag inom maxi för att handla frysta hallon och kattmat. Kunde inte låta bli att ta ett paket jordgubbar. De luktade verkligen jordgubbe så var tvungen att smaka om de var något att ha. Över förväntan, men det slår ju inte de svenska egenplockade.
 
 
Misty var minst sagt nyfiken på vad de var som doftade så annorlunda. Nu ska jag läsa!
 

Luncher gjorda av rensning

Detta med att minska matsvinnet brinner jag för mer och mer märker jag. De senaste veckorna har jag aldrig handlat till en lunch. Utan med hjälp av sånt som ligger i kylen har jag kunnat komponera ihop enkla luncher. Så skönt när man äntligen fått upp ögonen för sådant.
 
För ett år sen hade jag nog åkt och handlat något för att komplettera dagens sallad. Men idag hittade jag en annanas som började bli övermogen. Perfekt! Låter nog enkelt för er som har vanan inne. Men för mig som tidigare matsvinnare (slängde pinsamma mängder förr!) så är detta stora framsteg. 
 
Ska leta recept nu på massa rätter man kan använda kidneybönor och kikätor till, för det har vi väldigt gott om här hemma. Det, frusna bär och broccoli är självklara delar i vårt hushåll. 
 
 
Andra luncher som gjorts senaste tiden
- Kikärtsbiffar
- Tjockare smoothies
- Morotssoppa med apelsin och kokosmjölk
- Rotsaker i ugn 
- Quorngryta med kidneybönor och ris
- Bananpannkakor

RSS 2.0