Mina 5 tips inför flytten

Det finns en sak jag gjort en del i mitt liv och det är att flytta. Första gången jag flyttade var jag däremot så pass gammal som 20, men efter det gick det undan. Idag är jag 27 och har flyttat 7 gånger. Så snittar fint på en flytt per år. Tänkte därför dela med mig av mina __ tips för att göra flytten mindre stressig. Detta är därför ingen ingraverad sanning, utan bara min uppfattning och mina tips.
 
1. När du rensar
Jag brukar tänka efter i förväg hur mycket jag ska ha med mig, inte hur mycket som ska bort. Sätta gränser som 10 klänningar, 24 tallrikar och så vidare. Sen får man prioritera vilket man helst vill ha av den gräns man satt innan. Risken när man säger att "10 par skor ska bort" är att man känner efter för mycket på vad man inte vill slänga istället för vad man vill behålla. 
 
2. Planera rummen innan flytt.
Om du vet att du ska flytta från en 3 rummare till en 5 rummare till exempel. Så bestäm innan flytten och planera vad de andra två rummen ska användas till. Då minimerar man risken att de blir "soprum". 
 
3. Sortera efter rum
Känns kanske ganska självklart för en del men inte för alla. När du packar i lådor så tryck inte ner hur mycket som helst i varje i en enda röra. Utan ha lådor för respektive rum och ha hellre fler flyttlådor. Ha alla köksgrejer för sig, kläder för sig och skriv vilket rum de ska vara i på lådan. För om ni vet vad alla rummen i framtida boendet ska användas till så borde de inte vara något problem. Köp typ 10 flyttkartonger mer än ni tror ni behöver.
 
4. Flyttstäda sist
Något jag inte tänkte på min första flytt. Jag började småstäda i de rummen som blev tomma innan flytten. De skulle jag aldrig göra idag. Även om du grundligt städat ett rum och tycker du är klar så kommer de bli skitigt underr flytten ändå. Då lägg inte energin på att flyttstäda "lite åt gången" utan vänta tills boendet är helt tomt. Och tänk på att du får använda RUT om du anlitar firma. 
 
5. Njut av processen
Nu till det sista och kanske viktigaste ändå. Påminn dig själv om att stanna upp och njuta. En flytt är en spännande förändring av vardagen så stressa inte igenom den. Njut istället av att lämna något för något annat spännande. Låt en flytt ta en vecka extra och tillåt dig istället att ta en fika i din nyköpta trädgård.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo