Mer mangojuice åt folket

Måndagsanda. Vad jag menar med det vet jag knappt själv om jag ska vara ärlig. Men dagen har känts skön på något vis bara. Efter jobbet idag tränade jag och sen åt jag en tomatpasta till middag och nu sitter jag här och dricker hemmagjord mangojuice samtidigt som farmen går. Farmen är ett litet break i mitt plugg i programmering. Men mangojuicen är fortfarande det bästa i hela sitationen. 
 
Fryst mango
En halv tesked kokosolja (till ca 5dl juice)
Lite honung
 
Låt mangon stå framme i någon halvtimme innan du mixar så den värsta isen smält bort.
 
 

Kinamat och kompa

Fredag, härliga fredag. Oförskämt lugn dag på jobbet resulterade i att jag kompade ut redan vid 14. Jag och kollegan lyxade till det med att äta kinamat till lunch på jobbet idag. Kändes som vi var värda detta efter ett väl genomfört lov. Nu sitter jag hemma i soffan och tar det lugnt med katten. Ska försöka få lite plugg gjort innan jag tar helg. Pluggar programmering / digitalisering nu. En 16h kurs som är gratis via skolverket. Så gå den om du har 16h över vid tillfällle. 
 
I helgen väntar handbollsmatch imorgon eftermiddag. Melodifestival på kvällen och på söndag är det årsmöte för teatern jag är med i. Men den inleds enligt tradition med dejt med min filt och på spåret ikväll. Bara ha en lugn kväll hemma. 
 
Tre små rätter som vanligt. Så längesen jag åt kinamat så det var så gott. 
 
Troget sällskap!
 
 

Matsvinns-utmaning

Vet inte om ni kommer ihåg ni som följt mig länge, men förra året ungefär vid den här tiden hade jag en svinn-utmaning. Tänkte återta den i år fast inte samma press eftersom jag nu inte är ensam. Tom-andré var i Thailand då förra året så därför jag passade på eftersom jag äter betydligt mer varierande (ingen förolämpning mot min kära - bara fakta). Förra året klarade jag hela 11 dagar. I år siktar vi på att klara till onsdag åtminstone. 
 
Utmaningen går ut på att tömma skafferierna, kylen och frysen och komplettera med sådant man redan har hemma. Det skapar möjlighet att testa nya kombinationer eller smaker eftersom man "tvingar" sig själv till det. Det går kort och gott ut på att du inte ska handla någonting på en viss tid. Utmaningen med antalet dagar ser ju olika ut givetvis beroende på hur ofta man handlar i vanliga fall. Men vi satsar på dessa 7 dagarna som återstår till onsdag.
 
Haka gärna på om ni vill och tipsa gärna på recept som är lätta på sånt man "alltid har hemma". 
 
 
 
Idag blir det ungsbakad potatis (istället för pommes), schnitzel, sallad och varm bea. Imorgon ska vi äta tacos och då ska jag göra hemmagjord tacosås istället för att köpa färdig. På lördag blir det spagetti och köttfärssås sen på söndag någon form av pestopasta. Sen börjar tänkandet på högre nivå! Wish us luck!
 

RSS 2.0