Matsvinns-utmaning

Vet inte om ni kommer ihåg ni som följt mig länge, men förra året ungefär vid den här tiden hade jag en svinn-utmaning. Tänkte återta den i år fast inte samma press eftersom jag nu inte är ensam. Tom-andré var i Thailand då förra året så därför jag passade på eftersom jag äter betydligt mer varierande (ingen förolämpning mot min kära - bara fakta). Förra året klarade jag hela 11 dagar. I år siktar vi på att klara till onsdag åtminstone. 
 
Utmaningen går ut på att tömma skafferierna, kylen och frysen och komplettera med sådant man redan har hemma. Det skapar möjlighet att testa nya kombinationer eller smaker eftersom man "tvingar" sig själv till det. Det går kort och gott ut på att du inte ska handla någonting på en viss tid. Utmaningen med antalet dagar ser ju olika ut givetvis beroende på hur ofta man handlar i vanliga fall. Men vi satsar på dessa 7 dagarna som återstår till onsdag.
 
Haka gärna på om ni vill och tipsa gärna på recept som är lätta på sånt man "alltid har hemma". 
 
 
 
Idag blir det ungsbakad potatis (istället för pommes), schnitzel, sallad och varm bea. Imorgon ska vi äta tacos och då ska jag göra hemmagjord tacosås istället för att köpa färdig. På lördag blir det spagetti och köttfärssås sen på söndag någon form av pestopasta. Sen börjar tänkandet på högre nivå! Wish us luck!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo