"Hur kan du mäta ett år av ett liv?"

Ni vet den här Bucketlisten som jag publicerade för ett tag sen. Lovade ju ett andra inlägg med vilka jag siktar på att genomföra under 2018. Det kan bli fler, det kan bli färre. Men har några tydliga mål som jag hade velat genomföra det här året. 

 1. Vandra över Besseggen - Var där 2013 och skulle bland annat gå över Beseggen. Dröm sen barnsben tillsammans med Kebnekaise då jag alltid blivit fascinerad av hur det ser ut där. När vi var där hade jag inflammation i benhinnorna så orkade inte med backarna. Gick "lilla beseggen" som går nedanför, men jag är inte nöjd. Så i sommar reser jag upp till Norge och går beseggen! Någon som vill med?

 2. Designa egna glasunderlägg - För er som missat det älskar jag inredning! Och glasunderlägg vill jag ha, men har inte hittat några som tilltalat mig. Har en så tydlig bild av hur jag vill att de ska se ut. Så varför inte designa egna? Det ska jag göra redan i år.

 3. Bada i ett kalkbrott - Vi har ju kalkbrott inte så långt ifrån där jag bor. Men har aldrig tagit mig tiden att faktiskt bada i ett. Det ska det bli ändring på detta året. 

 4. Lära mig mer om yoga - Jag med min understimulans behöver något som inte är fartfyllt men som ändå gör att min energi får ta ett språng. Yoga är svaret och jag har alltid velat hålla på med yoga, men aldrig riktigt tagit tag i det. Nu ska det ändras!

 5. Besöka Tykarpsgrottan - Också ett litet statement mot mig själv. Har så galet nära, men inte tagit mig tiden. Någon som vill följa med?

 6. Kunna lösa en 2x2 Rubiks kub - På långa listan står både 2x2 och 3x3. Jag har klurat ut 3x3 så nu väntar nästa kub. Behöver bara få tag på en. 

 7. Producera en schlagerkonsert - Släpper bomben här och nu! I augusti är jag producent tillsammans med 5 andra vänner. Vi ska tillsammans producera en konsert inriktat på schlager. En dröm går i uppfyllelse! Den går av stapeln 10-12 augusti. Jag är så peppad! Mer info kommer.

 8. Åka Balder och Helix på Liseberg - Varför inte åka till Liseberg i sommar? Jag ska ta paus från teatern i juni/juli så varför inte dra tilll Liseberg och övervinna de där som jag alltid velat övervinna. Har alltid älskat berg- och dalbanor och avverkat de flesta på både svensk och dansk mark. Men Balder och Helix står kvar på listan.

 9. Lära mig göra flädersaft - Alltid velat kunna och känner så många som kan. Tror det är dags jag ber någon dela med sig av kunskapen. 

 10. Bo i skogen i en vecka - När jag ser tvprogram som farmen, mandelmans gård och expedition robinson blir jag bara mer och mer peppad att klara mig i naturen i åtminstone en vecka. Så i sommar planerar jag att bo minst 5 dagar i skogen. 

 11. Vandra Kristianstad - Maltesholm som dagstur - En fortsättning på min Kristianstad - Bosarpssjön. Fast den här gången vandrar jag åt ett lite annat håll. Maltesholm slott är min plan att jag ska ta mig till. Att mot kvällen avsluta med middag i slottsträdgården vid slottet vore hur mysigt som helst. 

 12. Vandra längs Österlenkusten (Åhus - Simrishamn) - En del av Skåneleden jag sagt länge att jag ska ta. Den är så vacker på bilderna, så nu vill jag se allt med egna ögon. Hoppas på att jag får fint väder den dagen / de dagarna. 
Blir nog att ta lång semester i sommar om jag ska hinna med allt. Men jag är en tjej med ambitioner och detta är som sagt saker jag siktar på att göra i år. Blir det mindre blir det mindre, blir det detta blir det detta och blir det mer så blir det mer. Det är det som är så fantastiskt med att ha Bucketlist. Finns liksom inga regler om när det ska genomföras, bara att de ska genomföras. Så glad att jag gjorde listan ändå! Den kommer säkert växa med åren, tillsammans med mig. 
 
 

Jag är (tydligen) bäst

Om det är något livet har lärt mig under dessa 27 år, så är det att man aldrig kan ha 100% koll. Ett behov jag i vanliga fall har, men som jag börjar inse att jag inte kan ha. Jag kan inte ha koll på allt och jag behöver inte kunna hantera allt. Det tar bara en massa energi! En annan sak livet lärt mig är tacksamhet. Jag har lärt mig uppskatta och vara tacksam för allt gott runt omkring mig. 
 
Fick en väldigt fin boost på jobbet häromdagen. Någon av eleverna hade snabbt varit framme och skrivit meddelande på tavlan. Jag såg inte det förrän jag gick hem. Snacka om att jag blev glad. Barns ärlighet är verkligen något extra. Jag är så tacksam att jag valde att börja jobba med människor.
 
 
I veckan har jag jobbat och faktiskt börjat komma in i lite mindre efter-jobbet-rutiner. Tar det väldigt långsamt, men ändå skönt att det är påväg. Sen får det ta 2 månader innan jag faktiskt är aktiv på min fritid igen om det behövs. Men allt känns inte hopplöst längre och framförallt har jag inte samma behov av att sova 3 timmar så fort jag kommer hem, inte varje dag iallafall. Så skönt! 

Vanligaste tabben jag gör i CS: Panikspray!

God eftermiddag på er allihopa. Idag vaknade jag upp till ett något sämre humör tyvärr. Mycket tankar i huvudet tyvärr. Så kom inte upp från sängen förrän vid ett idag. Så jag är så glad och tacksam att jag fick så mycket gjort igår, för idag kommer det troligen inte bli så mycket gjort dessvärre. Igår jobbade jag med produktion och stream. Otroligt skönt att få sånt gjort. 
 
Idag väntar lite plock här hemma så gott det går och ladda batterierna. Har smärtor i högra axeln som bara den så får se hur mycket som orkas med. Ambitioner har jag ju som vanligt, men har lovat mig själv att hälsan ska gå före hushållsgrejer alla dagar i veckan. Så skönt att jag kommit dit! Innan har jag alltid varit supernoga med att alltid ha det väldigt rent för det kan hända att någon kommer på besök och då vill jag ha det rent och snyggt. Den tanken har jag släppt ganska mycket. Kommer det folk så kommer det folk. De får acceptera att min energi är som den är.
 
Ytterligare en video från igår. Bjuder på den.
Oftast är panik något positiv, men ibland blir den helt plötsligt positiv.

Titta på That (panic)kill

RSS 2.0