Onsdag i full fart

Den här dagen blev en effektiv dag ändå trots att jag jobbar länge på onsdagar (i timmar alltså). Efter jobbet fixade jag några ärenden i stan. Sen åkte jag hem, städade lite och sen tog jag tag i hårtrimmern och klippte mig. Himla nimt när frisyren är möjlig att fixa på egen hand. Sen kommer jag säkert klippa till fall-missarna imorgon för det brukar jag behöva göra.
 
Fall-missarna är de strån som hänger när håret lagt sig naturligt. Brukar bli efter ett dygn ungefär. Brukar även toppa om luggen efter ett par dagar, av samma anledning. Men nu får den vara som den är för dagen åtminstone.
 
Nu ska jag dammsuga klart lägenheten sen väntar soffan med en bra bok och bara ta det lugnt resten av kvällen. 

Ge och få energi

Så ironiskt när man ett inlägg tidigare pratat om energi och helt plötsligt kommer den som på beställning! Den lilla energi jag fick av ett par meddelande på morgonen resulterade i att tvätten blev vikt på ett kick och nu ska jag städa klart sovrummet och diska undan helgens disk som vi inte brytt oss om att ta direkt. Efter det kommer jag nog inte så mycket längre, men det gör ingenting.
 
 
Ska försöka komma ut på en promenad i det härliga solskenet också. Råkade ju ta en powernap mellan 13 och 15, opps. Så att promenaden uteblev för stunden. Men det gör ingenting, för än har vi några timmar av sol kvar. Älskar att dygnen börjar bli längre!
 
Febern jag fick inatt är som bortblåst. Lite synd när jag redan sjukanmält mig från dagens match. Men lika bra att återhämta sig helt känner jag så att jag kan kötta på jobbet imorgon.

Att välja glädjen

Jag kommer ihåg när mitt motto i livet var "Välj glädjen". Att våra humör alltid är ett val och att lycka är en livsstil snarare än en destination. Det är fortfarande vad jag lever efter. Men jag ska erkänna att det varit tuffare att välja sista tiden. Det har kommit mycket vind när man ska tända det där ljuset i mörkret. Jag har haft ett kämpigt år i stort sett på dagen och ett år tillbaka.
 
 
Först nu börjar jag hitta energin till mitt förra jag igen. Lusten att göra saker börjar komma tillbaka. Att vakna på morgonen och känna att man vill gå till jobbet är så efterlängtad, och nu känner jag att det börjar komma. Som jag kämpat och som jag längtat. Jag, precis som alla andra, förtjänar att vara lycklig. Men det är jag som måste göra resan mot att kunna välja glädjen. Någon annan kan aldrig göra det åt mig. 
 
 
Jag valde som sagt själv att ta bort "Detta liv"-serien från bloggen. En av anledningarna var att jag oftare och oftare valde sorgen istället för glädjen när jag gick ut med det. Sorgen blev en del av ens identitet och det vill inte jag. Vill att min identitet ska förknippas med energi, glädje och driv. Älskar att prata om psykisk ohälsa, men inte i bloggform. Speciellt inte när jag jobbar med det jag gör. Men prata om det mer intimt över en fika med någon, skulle jag aldrig säga nej till. 
 
 

RSS 2.0