Choklad- och mangotårta

Som utlovat kommer receptet på min choklad- och mangotårta. En väldigt fräsch tårta enligt mig själv med tanke på att den är baserad på choklad. Den har fått gott betyg samtliga gånger jag serverat den. Går att göra fullt ut med ekologiska produkter om du gör de från grunden.
 
I vanliga fall gör jag bottnarna själv enligt det här receptet. Men på grund av tidsbrist valde jag att köpa Icas färdiga chokladbottnar i år som faktiskt var över förväntan. Fyllningarna gjorde jag dagen innan så att de hinner gå in i bottnarna. Blir så mycket godare. 
 
Fyllningar
- Ett lager vaniljkräm
- Fuktar mellanbottnen med en mangoglace
- Gräddlager med mangobitar i (Lägg först på grädde och sen mango - Blanda inte för finns risk att vätskan i mangon gör att grädden skär sig).
 
Mangoglacen består av mango och florsocker. Fungerar lika bra med färsk mango som mango från frysdisken. Fryst mango är betydligt billigare. Men om du ska använda fryst så låt den tina upp helt först för att undvika att det blir för mycket vätska. Ett paket fryst mango och 1 ½ matsked florsocker. Hälften fuktar jag mellanbottnen med för att undivka en torr botten. Andra halvan häller jag ovanpå tårtan och toppar med mangobitar. 
 
 
Dekorationsmässigt har jag bara lagt ett lager osötad vispad grädde. Behövs 5dl vispgrädde per tårta bara till spritsningen + topplager. Tillsätt inte sötma i grädden, för tårtan i sig är söt nog. Spritsade små gräddtoppar runt och hällde till slut glacen i mitten så tårtan ser lite ut som ett ägg. Från början var min plan att göra färskostkräm att dekorera med men tror de hade blivit alldeles för sött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo