Banan- och Tranbärspannkakor

Nytt mattips!
 
Vilken lyxig men enkel middag jag fick idag. När orken inte finns till att laga mat så är det skönt att sitta inne på dessa recepten så man inte behöver ha pan-pizza som alternativ. Blev alldeles för mycket sånt i somras, vilket min mage har märkt. Ska inte äta sånt, så enkelt är det!
 
Detta var det godaste test jag gjort på länge! Mina bananpannkakor är något jag slår till med när jag behöver en måltid med extra protein och kalorier (ägg+banan är perfekt då!). Så gjorde det idag men ville prova något nytt. Tranbär är nya grejen! Rika på både A-vitamin och C-vitamin vilket min kropp är stort behov av året runt. 
 
Tranbären bidrog till en fantastisk mix av syra och sötma. Så ni som vill ha det i pannkakorna utan att tillsätta onaturliga ämnen eller socker, prova! Så gott. Tillsatte även havregryn för att göra dem lite mäktigare. Negativa är att jag tillsätter gluten, men det är bara att avstå om ni önskar. Äggen är ju det som håller pannkakorna samman ändå!
 
 
 
 
Om man sen önskar lite mer sötma så kan man servera med hasselnötskräm (finns på burk ekologisk på ica). Men den är väldigt lätt att laga själv också. Jag gör alltid den sockerfri isåfall. Men ha aldrig på nutella om man frågar mig. Blir alldeles för sött!
 
Recept
2 bananer | 3 ägg | 1dl havregryn | 1dl torkade tranbär 
Mixa allt antingen för hand med gaffel eller i mixer

Kommentarer
Postat av: Sara

Havregryn innehåller inte gluten men kan finnas spår av gluten om det inte är en garanterat glutenfri sort 😊

Svar: Ja jo jag vet ju det egentligen :) Bara inpräntat från jobb att man inte ska använda havregryn om man ska servera glutenfritt då en glutenintoleranta kan reagera :-)
Evelina Karlsson

2017-08-22 @ 19:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo