Jag kan välja

Ibland är vi så upptagna med allt i vår vardag att vi glömmer att stanna upp. Fråga oss själva hur vi mår. Vad har vi att vara tacksamma över. Vilka lärdommar har berikat livet senaste tiden. Vi gör det alldeles för sällan i vår stressiga vardag. Min fråga är ju då om vi skulle bli mindre stressade om vi faktiskt bokade in i våra kalendrar när vi ska stanna upp. Det gör jag sen 5 år tillbaka, men det borde kanske alla göra?
 
Jag har flera saker att vara tacksam för.
  1. Har fått svar på min nackröntgen och den visade positivt. Fick göra en ct-röntgen får några veckor sen eftersom den vanliga röntgen visade fläckar i nacke/lillhjärna. Så de ville av ren rutin göra en ct-röntgen för att utesluta det värsta. CT-röntgen visade att det inte var någon tumör utan en muskelklump. Den kommer tas bort med hjälp av laserterapi, vilket redan är bokat och klart. Detta eliminierar risken för att den skulle utvecklas till en tumör. De ska också ta bort trycket i huvudet (anledningen till att jag tog kontakt med sjukvården). Lättnaden när de ringde var enorm! Även om jag försöker att inte bygga upp det värsta framför ögonen så blev jag väldigt glad. En garanti på att jag ska få fortsätta leva på något sätt. Påminnelse om att vara tacksam för livet. 

  2. Har fantastiska vänner omkring mig och en underbar sambo som stöttat mig enormt mycket under min tuffa vår och höst. Med deras hjälp ser jag med positiva ögon fram emot 2018 efter detta hemska 2017. Jag tror 2018 kommer bjuda på fina minnen, nya utmaningar men framförallt positiva förändringar - Den inställningen har jag tack vare fantastiska vänner och en fantastisk sambo. 

  3. Har fina kollegor som är måna om att jag ska må bra. På mitt jobb så hjälper man varandra på alla tänkbara sätt och det är så värdefullt att veta när man parkerar bilen på parkeringen och ska gå in. Min chef har tagit mig under sina vingar och verkligen guidat mig genom en tuff tid som en vän snarare än en chef. Hon har gett mig nya utmaningar inför hösten som jag med glädje kommer ta mig an. Men först ska jag se fram emot en utmanande vår. 

  4. Min famil. Alla är friska och mår bra. För mindre än ett år sen var det inte självklart. Hela vår famil har haft ett tufft 2017 med sjukdomar, stressproblematik och morfars bortgång. Det tuffa året har absolut stärkt oss som familj, men framförallt har det ökat min tacksamhet för att jag är en del i denna fantastiska familj. 
Finns så mycket att vara tacksam för, men som man ibland glömmer bort. Tacksamheten över det som ibland kan uppfattas som självklart. Jag äger min egen kropp. Jag kan köpa den mat jag vill äta. Jag har rätten till en fritid. Jag får hjälp när jag blir sjuk. Jag kan utbilda mig till det jag vill. Jag kan dricka kaffe varje morgon. Jag kan öka och sänka värmen i min lägenhet. Jag har tak över huvudet. Jag kan välja!
 
Tacksamheten över den här varelsen. Alla hennes upptåg glädjer mig varje dag och hon vet inte ens om det. Det är så fantastiskt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo