19 dagar till premiär

Nu är jag inne i bubblan igen. Den där produktionsbubblan där man bara tänker på produktionen dagarna i ända. Men ikväll tog hjärnan faktiskt lite ledigt.
 
Har legat i soffan och läst, lyssnat på podd, städat lägenheten (bara kaosvardagsrummet kvar nu, det är kaos!) och nu satte jag mig och spelade i någon timme. Första gången jag spelar på flera veckor. Har till och med "förlorat" min rank på cs och det har typ aldrig hänt. Får spela till mig en ny snart.
 
Imorgon väntar lite konsertfix. Sen kommer jag vara ledig från produktionen fram till torsdag och det ska bli så härligt! Då ska jag göra saker för mig själv hela dagarna. De blir de sista lediga dagarna fram till 12 augusti så gäller att passa på att njuta!
 
19 dagar till premiär!
 
 

En artikel:

"Rickarums byateater hyllar 60 år av schlager

 

Djurröds loge byggs om till en schlagerscen och vi minns några av alla de guldkorn som förgyllt vår musikaliska vardag, med glitter i kostym och huvudet fullt av schlager. Repetitionerna pågår för fullt och Huvudet fullt av schlager har premiär den 10 augusti.

 

1958 var året då Sverige för första gången arrangerade en melodifestival. Sedan dess har programmet år efter år underhållit oss hemma i tv-sofforna. En del låtar har berört oss ända in i själen. Andra har vi velat kasta ut genom fönstret. En del låtar har vi glömt och andra nynnar vi på fortfarande.

 

Idén till konceptet kom redan för sju år sen, 2011, när Elias Levin och Evelina Karlsson precis hade lärt känna varandra. De tog inte lång tid innan de upptäckte ett stort gemensamt intresse, melodifestivalen. Sedan dess har de diskuterats fram och tillbaka kring hur en föreställning skulle kunna se ut och i år kändes det rätt att göra drömmen om en schlagerkonsert till verklighet. Konserten fick namnet Huvudet fullt av schlager.

 

Men de gör inte resan ensamma. Fler schlager-entusiaster anslöt sig tidigt till produktionsgruppen som nu består av sex personer. Evelina Karlsson, Elias Levin, Lina Jonfeldt, Semir Sitarevic, Jennifer Edel Asplund och Staffan Andreasson. De har allihopa varit med i Rickarums byateater sedan flera år tillbaka.

 

- En av de största utmaningarna i år var nog att välja ut låtar. Att få listan att minska från 80 låtar som vi hade från början till 30 låtar var inte speciellt lätt, säger Semir Sitarevic samtidigt som han provspelar en av årets låtar.

 

Med sig har de även Jonny Jangtun som ansvarar för musik-arrangemangen till orkestern som även i år har musiker från både Kristianstad och Ryssland.

 

Premiär 10 augusti klockan 19, därefter två föreställningar till den 11:e och 12:e augusti klockan 14."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo